Kübra |
1/10/2012 |
0
yorum
50 bin yeni eleman alımı yapılacaktır
Tıklayın, formu doldurun, Amerika'da çalışma fırsatı yakalayın
Yurt dışında çalışma fırsatı için formu doldurun

2012 yılındaki kamu kuruluşuna alınacak memur sayıları belirlenmeye başladı.Başlangıçtaki bütçe aşamasında 90 bin olarak tahmin edilen memur alım sayısı,emekli ve ayrılan memur sayıları eklenince 100 bini geçti.
2012 yılında kamuya alınan personel sayısı,diğer yıllara nazaran üst sıralara çıkacak.Devletin bütçe kanunu ile belirlediği kamuya alınan personel sayısının bu yıl içinde emekli olanların yüzde 50'si olması öngörülmüştü.Bütçe hazırlığı sırasında,yaklaşık 180 bin kişinin emekli olması ile 2012'de 90 bin civarında memurun alınacağı hesaplanmıştı.
100 bini aşkın alınacak kamuya alınacak memur sayısının,hangi branşlarda olacağı ise kamu kurumlarının yapacağı çalışmalarla kesinlik kazanacak.Personel ihtiyaçları kamu kurumları tarafından Maliye Bakanlığı'na ve Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilecek.Bunun üzerine maliye Bakanlığı da kamu kurumlarına kadro tahsis edecek.
Kamu kuruluşlarına yapılacak memur alımı hakkında,Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan da bir televizyon kanalında açıklama yaptı.100 binin üzerinde personel alınacağını bildiren Elvan, IMF ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde önceki yıllarda kamuya sadece emekli olanların yüzde 10′u düzeyinde personel alındığını hatırlatarak, “Şu anda emekli olan veya kurumundan ayrılan personel sayısının yüzde 50′si kadar dışarıdan atama yapılabiliyor. Şu an itibariyle 2012 yılında 100 binin üzerinde atama yapılacağını söyleyebiliriz” dedi.
Bunun yanı sıra,üniversitelere de 2012 yılında 7 bini araştırma görevlisi olmak üzere,toplam 9 bin akademik personel alınacağı bildirildi.
Tıklayın, formu doldurun, Amerika'da çalışma fırsatı yakalayın
Etiketler:
Yazı Beğendiysen Paylaş ya da Gönder
0 yorum